Kako skuhati palentu?

Savršeno skuhana palenta u tanjuru kao prilog

Palenta je jelo od ukuhanog kukuruznog griza. Ovo jelo potječe iz Italije, a u Hrvatsku ovo jelo nazivaju žgancima iako su žganci ipak nešto drugačije jelo. Palenta se najčešće jede s mlijekom, jogurtom ili kao prilog mesu koje je pripremljeno za jesti na žlicu, poput safta. Da bi pripremio kremastu palentu slijedi naše upute.

Kako skuhati palentu

1. Stavi kuhati vodu

U lonac srednje veličine stavi kuhati vodu, dodaj sol i pričekaj da voda proključa.

Savjet

Koristi poklopac kako bi voda brže prokuhala.

2. Dodaj palentu

Palenta u drvenoj zdjelici koja će se dodati u kipuću vodu da bi se skuhala

Cijelo vrijeme drži lonac iznad vatre, a nakon što voda zakipi smanji vatru.

U lonac dodaj palentu te cijelo vrijeme miješaj drvenom kuhačom kako se ne bi napravile grudice palente.

Promatraj kako voda polagano isparava iz lonca.

3. Dodaj maslac

Žena otvara maslac kojeg će dodati u palentu

Nakon što se palenta dovoljno zgusne makni je s vatre i u nju dodaj maslac kako bi palenta bila kremastija.

Sve još jednom dobro promiješaj kako bi se palenta i maslac sljubili.

Po želji dodaj još soli i drugih začina i uživaj u svojem obroku.

Članak je zastario ili je nešto u članku potrebno ažurirati? Slobodno nam javi, a mi ćemo članak čim prije ažurirati.

Pošalji nam savjet
Savjeti i komentari

Imaš savjet ili želiš nešto reći?
Piši nam!

Povezani članci

Vrati se na vrh
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima.