Kako napraviti tursku kavu?

turska kava na stolu u šalici

Veliki si ljubitelj turske kave kad si u gostima, ali ju ne znaš sam napraviti? Bez brige, tu smo da ti pomognemo.

1. Stavi vodu u posudu

sipanje vode iz slavine u posudu za kavu

Uzmi posudu za kavu i u nju nalij vode po želji, ali svakako ostavi dva-tri prsta od razine vode do vrha posude da ne bi bilo nereda.

2. Zagrij vodu

voda vrije u posudi za kavu

Stavi vodu na visoku temperaturu 5 minuta dok ne provrije.

Neki vole staviti šećer odmah da se otopi, ali je sasvim svejedno kada ćeš (i hoćeš li) ga staviti jer se brzo topi u toploj vodi.

3. Skini s vatre i stavi kavu

stavljanje mljevene kave u posudu za kavu

Nakon što voda krene ključati, stavi svoju omiljenu kavu u posudu te nekoliko puta promiješaj.

Neka ti nekakva mjera bude dvije žličice kave za svaki decilitar vode za malo jaču kavu.

4. Vrati posudu na vatru

kava vrije na štednjaku

Tehnički bi smomogli odmah ostaviti da odstoji sa strane, ali nekakva tradicija je staviti na vatru da voda provrije još tri puta

Nismo primijetili razliku u kvalitetu kave ako ne provrije tri puta, ali i dalje to radimo.

5. Skini s vatre

turska kava u šalici

Nakon što si skinuo kavu s vatre pusti da malo odstoji tako da bi se sva ona mala zrnca spustila na dno i da bi se ekstraktirala maksimalna količina kave.

Nakon jedno 5 minuta možeš poslužiti kavu.

Članak je zastario ili je nešto u članku potrebno ažurirati? Slobodno nam javi, a mi ćemo članak čim prije ažurirati.

Pošalji nam savjet
Savjeti i komentari

Imaš savjet ili želiš nešto reći?
Piši nam!

Povezani članci

Vrati se na vrh
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima.