Kako skuhati čaj od đumbira?
Čaj od đumbira dobar je zbog velikog broja blagotvornih svojstava koje ima na organizam. Preferiramo ga piti tijekom zime, ali može se piti kroz cijelu godinu. Osim što je dobar za organizam, volimo ga i zbog specifičnog blago ljutkastog okusa. Evo kako skuhati čaj od đumbira.
1. Oguli đumbir
S gulilicom za krumpir oguli đumbir.
Đumbir je često prilično nespretno guliti tako da si pomogni nožem.
2. Nareži đumbir
Đumbir nareži na sitne kvadratiće ili tanke ploške.
3. Zakuhaj vodu
Zakuhaj dovoljnu količinu vode za dvije šalice čaja.
4. Prelij vruću vodu preko đumbira
U šalicu stavi nasjeckani đumbir i kipuću vodu.
5. Ostavi čaj da stoji 10 minuta
Čaj prekrij s tanjurićem ili poklopcem i ostavi da odstoji najmanje 10 minuta.
Nakon što čaj odstoji desetak minuta, spreman je za konzumaciju.
U čaj potom dodaj med i limun ovisno o svojim preferencijama.
Komadiće đumbira nemoj vaditi iz čaja, već ih ostavi u čaju dok ga piješ.
Nakon što popiješ čaj, možeš napraviti novi čaj od đumbira tako da ponoviš korake 4 i 5, odnosno prelij komadiće đumbira vrućom vodom i ostavi da odstoji deset minuta.
Preporuča se i pojesti đumbir nakon što popiješ čaj zbog svih njegovih blagotvornih svojstava.
Savjeti i komentari