Kako skuhati kukuruz?

Zreli kukuruz koji će se očistiti i skuhati

Kukuruz je jednogodišnja biljka koja dozrijeva u ljetnim mjesecima. Svi je ponekad volimo pojesti, a moguće ju je spremiti kuhanu ili pećenu. U ovom članku te vodimo kroz proces spremanja kuhanog kukuruza.

1. Pripremi kukuruz

Ženska ruka čisti kukuruz od listova prije nego što će ga staviti kuhati u procesu kuhanja kukuruza

Prije nego kreneš kuhati kukuruz s kukuruza ukloni zeleno lišće i svilene niti koje se na kukuruzu nalaze.

Također, ukloni sve viškove. Ono što mora ostati je žuti plod kukuruza bez ikakvih dodataka.

Savjet

Operi kukuruz prije početka kuhanja kako bi bio siguran u njegovu čistoču.

 

2. Pripremi lonac

Žena u lonac u kojem će se kuhati kukuruz ubacuje vodu u procesu kuhanja kukuruza

Nakon što je kukuruz čisti i spreman za kuhanje sada pripremi lonac u kojem će se kukuruz kuhati. U odabrani lonac dodaj vode.

Pazi da odabereš lonac dovoljno velik da kukuruz može stati u njega te da je sav kukuruz pokriven vodom.

 

3. Ubaci kukuruz u vodu

Kukuruz ubačen u lonac u procesu kuhanja kukuruza

U lonac u koji si stavio vodu sada dodaj kukuruz.

Ne moraš čekati da voda zakipi već kukuruz dodaj odmah na startu kuhanja. Po želji dodaj sol u vodu prije dodavanja kukuruza.

Savjet

Kukuruz prije kuhanja možeš prelomiti na pola kako bi ga bilo jednostavnije jesti.

 

4. Skuhaj kukuruz

Kukuruz se kuha u loncu u kipućoj vodi u procesu kuhanja kukuruza

Ako već nisi uključit štednjak i pusti da se kukuruz kuha na jakoj vatri.

Kada voda proključa smanji temperaturu kuhanja i pusti da se kukuruz još malo kuha na manjoj vatri.

Savjet

Vrijeme kuhanja ovisi će o svježini i veličini kukuruza. Može trajati od 5 do 15 minuta.

5. Provjeri da li je kukuruz skuhan

Vilicom se provjerava tvrdoća kukuruza u procesu kuhanja kukuruza

Kada misliš da je kukuruz gotovo uzmi vilici i probaj da li je kukuruz mekan.

Ako je mekan onda je gotov, što znači da možeš ugasiti vatru i izvaditi kukuruz iz vode.

 

6. Serviraj kukuruz

Žena soljenkom nanosi sol na kuhani kukuruz u procesu kuhanja kukuruza

Nakon što si izvadio kukuruz iz vode pusti ga da se malo ohladi.

Nakon par minuta možeš ga krenuti jesti. Možeš ga premazati maslacem ili samo posoliti kako bi bio još finiji.

Dobar tek.

Članak je zastario ili je nešto u članku potrebno ažurirati? Slobodno nam javi, a mi ćemo članak čim prije ažurirati.

Pošalji nam savjet
Savjeti i komentari

Imaš savjet ili želiš nešto reći?
Piši nam!

Povezani članci

Vrati se na vrh