Kako skuhati kukuruz?
Kukuruz je jednogodišnja biljka koja dozrijeva u ljetnim mjesecima. Svi je ponekad volimo pojesti, a moguće ju je spremiti kuhanu ili pećenu. U ovom članku te vodimo kroz proces spremanja kuhanog kukuruza.
1. Pripremi kukuruz
Prije nego kreneš kuhati kukuruz s kukuruza ukloni zeleno lišće i svilene niti koje se na kukuruzu nalaze.
Također, ukloni sve viškove. Ono što mora ostati je žuti plod kukuruza bez ikakvih dodataka.
Savjet
Operi kukuruz prije početka kuhanja kako bi bio siguran u njegovu čistoču.
2. Pripremi lonac
Nakon što je kukuruz čisti i spreman za kuhanje sada pripremi lonac u kojem će se kukuruz kuhati. U odabrani lonac dodaj vode.
Pazi da odabereš lonac dovoljno velik da kukuruz može stati u njega te da je sav kukuruz pokriven vodom.
3. Ubaci kukuruz u vodu
U lonac u koji si stavio vodu sada dodaj kukuruz.
Ne moraš čekati da voda zakipi već kukuruz dodaj odmah na startu kuhanja. Po želji dodaj sol u vodu prije dodavanja kukuruza.
Savjet
Kukuruz prije kuhanja možeš prelomiti na pola kako bi ga bilo jednostavnije jesti.
4. Skuhaj kukuruz
Ako već nisi uključit štednjak i pusti da se kukuruz kuha na jakoj vatri.
Kada voda proključa smanji temperaturu kuhanja i pusti da se kukuruz još malo kuha na manjoj vatri.
Savjet
Vrijeme kuhanja ovisi će o svježini i veličini kukuruza. Može trajati od 5 do 15 minuta.
5. Provjeri da li je kukuruz skuhan
Kada misliš da je kukuruz gotovo uzmi vilici i probaj da li je kukuruz mekan.
Ako je mekan onda je gotov, što znači da možeš ugasiti vatru i izvaditi kukuruz iz vode.
6. Serviraj kukuruz
Nakon što si izvadio kukuruz iz vode pusti ga da se malo ohladi.
Nakon par minuta možeš ga krenuti jesti. Možeš ga premazati maslacem ili samo posoliti kako bi bio još finiji.
Dobar tek.
Savjeti i komentari