Kako skuhati hrenovke?

hrenovke na stolu uz kruh i kisele krastavceocijenjeno 4.96 (25)

Hrenovke su izuzetno jednostavno jelo koje se može pripremiti u samo nekoliko minuta. Mogu se kombinirati s raznim umacima i pecivima, čime se dobiva popularni hot dog (iako se on češće peče nego što se kuha).

Pa, nauči s nama kako napraviti savršene hrenovke svaki put.

1. Ulij vodu u lonac

ulijevanje vode u lonac

Prvenstveno ćeš uliti vodu u lonac. Možeš iskoristiti lonac bilo koje veličine, a možeš koristiti čak i posudu za kavu.

Bitno je samo da veličina posude odgovara količini hrenovki koju ćeš napraviti.

Preporučujem da odmah uliješ vruću vodu ako možeš (iz slavine ili kuhala) jer će to značajno ubrzati cijeli proces kuhanja.

2. Stavi lonac na vatru

stavljanje lonca na vatru

Sada stavi lonac na vatru i čekaj da voda provrije. Voda treba ključati kako bi dobio najbolje hrenovke.

U međuvremenu, možeš izvaditi hrenovke iz pakiranja koje si kupio.

3. Stavi hrenovke u vodu

stavljanje hrenovki u vodu

Sada stavi hrenovke u vodu jednu po jednu, po mogućnosti koristeći se hvataljkama, ali mogu poslužiti i vilice ili druga kuhinjska pomagala.

Nakon što si ih sve stavio, pričekaj 5-7 minuta da se do kraja skuhaju.

No, prije svega se posavjetuj prvo s pakiranjem da vidiš koliko točno dugo moraš čekati. Svaki brend ima drugačije vrijeme kuhanja.

4. Izvadi hrenovke

vađenje hrenovki iz vode

Na kraju, izvadi sve hrenovke jednu po jednu, također se koristeći hvataljkama. I ovaj put, ako nemaš hvataljke, možeš koristiti druge vrste kuhinjskih pomagala.

I to je to, pričekaj malo da se ohlade i uživaj u svojim hrenovkama.

Preporučujemo da ih staviš u pecivo i na njih staviš:

  • Kečap
  • Majonezu
  • Ribanu mrkvu
  • Kiseli kupus
  • Prženi luk
  • Senf

Iako možeš staviti i svoje dodatke. Sve to ovisi o tvom ukusu.

 

Članak je zastario ili je nešto u članku potrebno ažurirati? Slobodno nam javi, a mi ćemo članak čim prije ažurirati.

Pošalji nam savjet
Savjeti i komentari

Imaš savjet ili želiš nešto reći?
Piši nam!

Povezani članci

Vrati se na vrh