Kako se jede avokado?

Avokadu je izvađena koštica i narezan je na pola kako bi se pravilno jeoocijenjeno 5 (1)

Avokado je voće koje dolazi iz Srednje i Južne Amerike te koje je sve popularnije u prehrani zbog svojih velikih nutritivnih vrijednosti. Avokado je zeleno voće koje oblikom podsjeća na krušku te koje sadrži mnogo zdravih masti koje su važne za zdravlje ljudskog organizma. Ova voćka je neutralnog okusa i na prvu nije baš ukusna no uz dodatak određenih namirnica može biti prava poslastica. Avokado se jede sirov i uglavnom kao dodatak slanim i slatkim jelima, a kako ga jesti saznaj u članku.

1. Kupi zreli avokado

Mnogo avokada između kojih se bira onaj koji je zreo kako bi se pravilno pojeo

Osnovno pravilo za prepoznavanje zrelog avokoda je boja.

Zreli avokado tamnije je zelene boje, možete biti i smeđe.

Prilikom kupovine koristi se i dodirom, a avokado koji je spreman zreo je mekan ali ne i gnjecav.

2. Operi avokado

Oprani avokado kojeg će se pravilno pojesti

Avokado prije konzumacije i rezanja dobro operi kako bi s njega uklonio svu nečistoću.

3. Prereži avokado na pola

Avokado prerezan na pola kako bi mogao pravilno pojesti

Avokado se pravilno reže po dužini kao na slici.

Jednu ruku stavi na avokado, a drugom uzmi nož i kreni rezati od užeg dijela prema širem.

Osjeti kako režeš sve do koštice, a kako bi odvojio polovice nakon što si ih prerezao zaokreni polovice avokada u suprotnom smjeru i povuci.

4. Izvadi košticu

Zumirana avokado koštica koje će se izvaditi kako bi se pravilno mogao pojesti avokado

Nakon što si avokado prerezao na pola sada izvadi košticu.

To možeš učiniti pomoći žličice na način da košticu iskopaš iz avokada ili oštrim nožem na način da nož zabiješ u košticu i zatim nož s košticom povučeš van.

5. Žlicom izvadi "meso" avokada

Avokado izvađen iz kore pomoću žličice kako bi se pravilno mogao pojesti

Nakon toga moraš se riješiti kore, a ako si odabrao zreliji avokado lakše ćeš ga i oguliti.

Pritom se koristi žličicom na način da izvadiš cijelu polovicu avokada kao na slici.

6. Nareži avokado

Avokado izvađen iz kore i narezan kako bi se pravilno pojeo

Nareži avokado na ploške ili na neki drugi način primjeren načinu konzumacije.

7. Dobar tek

Avokado narezan i poslužen na kruhu s namazom i bučinim uljem

Avokado možeš jesti sirov ali da bi poboljšao okus dodaj par kapi limunovog soka ili aceta balsamica.

Avokado je odličan dodatak salatama ili sendvičima te će dodatno pojačati hranjivu vrijednost svakog obroka.

Avokado se također može pripremiti i kao umak ili namaz, a super je dodatak smoothiu ili zdravom doručku.

Članak je zastario ili je nešto u članku potrebno ažurirati? Slobodno nam javi, a mi ćemo članak čim prije ažurirati.

Pošalji nam savjet
Savjeti i komentari

Imaš savjet ili želiš nešto reći?
Piši nam!

Povezani članci

Vrati se na vrh