Kako jesti mango?
Mango je tropsko voće koje vole mnogi pojedinci, a najviše djeca. Iako raste samo u toplijim krajevima u njemu uživaju pojedinci diljem svijeta, a zbog svoje okusa i slatkoće idealan je kao međuobrok ili dodatak jelima. Prije kupnje i konzumacije manga obrati pažnju na boju i mekoću manga, a da bi u njemu maksimalno uživao prati naše upute.
1. Opipaj mango
Prilikom kupnje manga obrati pažnju na boju, mekoću i miris plodova koje kupuješ. Kada je mango zreo i spreman za konzumaciju bit će (ponajviše) žute, odnosno narančaste boje, mekan na dodir ali ne gnjecav te će imati bogat miris karakterističan za mango.
Savjet
Ako si kupio mango koji je još tamnije boje (crvene ili zelene), onda pričekaj još malo da mango dozrije kako bi ga pojeo.
2. Operi mango
Iako ćeš kasnije oguliti kožu, mango prije rezanja operi te ga osuši.
3. Nareži mango
Nakon što si oprao plod mango sada ga nareži.
Najlakši način za narezati mango je ga zarežete kao na slici te s dva reza prepolovite mango ali pritom pazeći na veliku košticu u sredini.
Nakon što si prepolovili mango sada ga nareži na trake kako bi ga lakše mogao jesti.
4, Oguli koru
Nakon što si mango narezao na ovakve trake kao na slici oguli im koru.
Koru oguli služeći se malim oštrim nožićem koji ćeš prisloni na kožu i vući do drugog kraja manga te na kraju dobiti ovakve komade manga kao na slici.
U slast.
Savjeti i komentari