Kako jesti mango?

Zreo plod manga koji će se pravilno narezati i pojestiocijenjeno 5 (6)

Mango je tropsko voće koje vole mnogi pojedinci, a najviše djeca. Iako raste samo u toplijim krajevima u njemu uživaju pojedinci diljem svijeta, a zbog svoje okusa i slatkoće idealan je kao međuobrok ili dodatak jelima. Prije kupnje i konzumacije manga obrati pažnju na boju i mekoću manga, a da bi u njemu maksimalno uživao prati naše upute.

1. Opipaj mango

Žena u ruci drži mango i opipava ga da vidi da li je mango zreo

Prilikom kupnje manga obrati pažnju na boju, mekoću i miris plodova koje kupuješ. Kada je mango zreo i spreman za konzumaciju bit će (ponajviše) žute, odnosno narančaste boje, mekan na dodir ali ne gnjecav te će imati bogat miris karakterističan za mango.

Savjet

Ako si kupio mango koji je još tamnije boje (crvene ili zelene), onda pričekaj još malo da mango dozrije kako bi ga pojeo.

2. Operi mango

Voda u kuhinjskom sudoperu kojom će se oprati mango prije konzumacije

Iako ćeš kasnije oguliti kožu, mango prije rezanja operi te ga osuši.

3. Nareži mango

Žena nožem reže zreo plod manga prije nego što će ga pojesti

Nakon što si oprao plod mango sada ga nareži.

Najlakši način za narezati mango je ga zarežete kao na slici te s dva reza prepolovite mango ali pritom pazeći na veliku košticu u sredini.

Nakon što si prepolovili mango sada ga nareži na trake kako bi ga lakše mogao jesti.

 

4, Oguli koru

Mango narezan na trake i oguljene kore spreman za konzumaciju

Nakon što si mango narezao na ovakve trake kao na slici oguli im koru.

Koru oguli služeći se malim oštrim nožićem koji ćeš prisloni na kožu i vući do drugog kraja manga te na kraju dobiti ovakve komade manga kao na slici.

U slast.

Članak je zastario ili je nešto u članku potrebno ažurirati? Slobodno nam javi, a mi ćemo članak čim prije ažurirati.

Pošalji nam savjet
Savjeti i komentari

Imaš savjet ili želiš nešto reći?
Piši nam!

Povezani članci

Vrati se na vrh