Kako provjeriti broj šasije?

ocijenjeno 5 (1)

U ovom članku saznat ćeš gdje pronaći VIN broj i kako ga koristiti za provjeru povijesti vozila.

1. Što je broj šasije / VIN broj

Broj šasije je jedinstveni 17-znamenkasti niz brojeva i slova koje ima svako motorno vozilo, naziva se još i VIN (Vehicle Identification Number). Može se pronaći na više mjesta i ima ulogu poput OIB-a kod ljudi.

2. Gdje se nalazi broj šasije na autu?

VIN  se može pronaći u prometnoj dozvoli automobila, ispod prednjeg vjetrobranskog stakla na vozačevoj strani, na pločici na okviru prednjih vrata, ispod poklopca motora, na prednjem desnom blatobranu, na limu pored suvozačkog sjedala. Pronalaženje broja šasije vrlo je važno kod kupovine polovnog automobila. Preporučujemo da pretražiš znakove na različitim mjestima automobila i provjerite podudaraju li se. U slučaju da se ne podudaraju, uzmi to kao ozbiljno upozorenje – postoji mogućnost da je automobil ukraden!

3. Provjera vozila po broju šasije

Podaci o vozilima se prikupljaju kroz razne registre i institucije, dostupni putem identifikacijskog broja vozila. Lokalne baze podataka u pojedinim državama omogućuju vozačima da dobiju sažetak povijesti vozila koristeći broj šasije ili registracijsku tablicu.

Iako postoji mnogo alata za provjeru broja šasije, CarVertical se ističe kao jedna od najkorisnijih opcija. Kada uneseš broj šasije u CarVertical, otkrit ćeš temeljne informacije poput marke, modela i tehničkih detalja vozila. Također, možeš pristupiti detaljnom izvještaju o povijesti vozila koji uključuje dodatne podatke poput evidencije kilometraže, zabilježenih oštećenja i  fotografija iz prošlosti.

Članak je zastario ili je nešto u članku potrebno ažurirati? Slobodno nam javi, a mi ćemo članak čim prije ažurirati.

Pošalji nam savjet
Savjeti i komentari

Imaš savjet ili želiš nešto reći?
Piši nam!

Povezani članci

Vrati se na vrh