Kako kupiti kriptovalute?

Kupovina kriptovaluta putem digitalnih mjenjačnica putem mobitela

Opća pomama za kriptovalutama stigla je i do tebe. Svi ulažu i trguju kriptovalutama, a ti za početak ne znaš ni što su to kripto valute, a kamoli kako ih kupiti. Nisi jedini zato ne brini. Kupovina kripto valuta nije komplicirana stvar, stoga brzo i jednostavno u par koraka nauči kako kupiti kriptovalute.

Kriptovalute su zapravo digitalni novac čija vrijednost pada i raste, isto kao i drugim valutama ($, €, HRK) i vrijednosnim papirima (dionice i obveznice).

Predvodnik kripto valuta je Bitcoin, međutim kripto valuta ima na tisuće. Neke od najpopularnijih kriptovaluta su Etherium, Polkadot, Stellar, Ripple, DogeCoin ili Tether.

Razlika kriptovaluta i službenih valuta je u tome što kripto valute nisu službeno sredstvo plaćanja i njihova vrijednost iskazuje se u protuvrijednost službenih valuta – uglavnom su to dolar ili euro.

Ali kripto valute se u sekundi mogu pretvoriti u pravi novac putem digitalnih mjenjačnica u neku od službenih valuta i tako mogu postati sredstvo plaćanja.

Kako kupiti kriptovalute

1. Registracija na aplikaciju

Proces registracije na digitalnoj mjenjačnici Binance

Registriraj se na aplikaciji za trgovanje kripto valutama. Aplikacije za trgovanje kriptovalutama su digitalne mjenjačnice.

Renomirane aplikacije za kupovinu kripto valuta (digitalne mjenjačnice) su Binance, Crypto.com, Blochain, Gate.io, Huobi, Pancake Swap. Ove aplikacije sigurne su i pouzdane i preporučujemo koristiti jednu od ovih digitalnih mjenjačnica.

Savjet

Koristi one platforme koje koriste tvoji poznanici. Pritom ih pitaj da ti pošalju pozivnicu za aplikaciju, kako bi oboje dobili dodatne pogodnosti u aplikaciji.

2. Potvrda identiteta

Mlada žena potvrđuje svoj identitet na digitalnoj mjenjačnici

Potvrdi svoj identitet na platformi.

Prilikom registracije morat ćeš dokazati aplikaciji da nisi robot putem slike svojeg identifikacijskog dokumenta – osobne iskaznice ili putovnice. Osim slike dokumenta aplikacija će te tražiti i da se uslikaš kako bi potvrdio da nisi robot. Ovo je korak koje sve aplikacije traže stoga se nemoj obeshrabriti.

Savjet

Budi nepovjerljiv prema onim aplikacijama i web platformama koje te ne traže potvrdu identiteta i koje prvo traže uplatu novca.

3. Uplata novca

Uplata novaca na digitalnu mjenjačnicu

Uplati novac na aplikaciju.

Sljedeći korak je uplata novaca na odabranu platformu. Nakon što aplikacija provjeri vaše podatke, što može potrajati između par sat i par dana, odobrit će vaš profil i račun u aplikaciji.

Savjet

Uplata novca možete učiniti putem kreditne kartice ili putem opće uplatnice, ali putem kreditne kartice je postupak puno brži.

4. Kupnja kripto valute

Kupnja kriptovalute putem aplikacije

Kupi željenu kriptovalutu.

Nakon što si odabrao željenu kriptovalutu, pritisni buy. Platforma će se naplatiti uzevši malu proviziju, a na tebi jedino ostaje da pratiš svoju investiciju.

Kupiti kripto valutu možeš kada sredstva stignu na tvoj račun te se proknjiže. Tada si spreman za investiranje i trgovinu kripto valutama.

Izbor je ogroman stoga preporučujemo diverzifikaciju portfolija kako bi smanjio rizik. Također, odaberi svoju strategiju, odnosno znaj hoćeš li ulagati kratkoročno ili dugoročno. Ako si odabrao kratkoročnu strategiju, odluči koliki postotak profita te zadovoljava i na vrijeme prodaj svoju kriptovalutu. U svakom slučaju imate plan.

Savjet

Uvijek ulaži samo onoliko koliko si spreman izgubiti. Kripto tržište je nestabilno i mogući su veliki skokovi i padovi, stoga se informiraj i prati novosti vezane uz kripto valute.

I to je to! Dobro došli u kripto svijet i sretno prilikom investiranja. Držite se svoje strategije i podižite novac na vrijeme. U nastavku nauči kako kupiti kriptovalute na specifičnim mjenjačnicama kako bi ti kupovina kriptoimovine bila još lakša.

Članak je zastario ili je nešto u članku potrebno ažurirati? Slobodno nam javi, a mi ćemo članak čim prije ažurirati.

Pošalji nam savjet
Savjeti i komentari

Imaš savjet ili želiš nešto reći?
Piši nam!

Povezani članci

Vrati se na vrh
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima.