Kako izvaditi COVID putovnicu?

Digitalna COVID putovnica izdana preko eGrađana

Na portalu e-građani svaki građanin Republike Hrvatske može doći do osobnih dokumenata u elektroničnom obliku. U vremenu COVID krize putem portala e-građani svim građani koji su se cijepili ili preboljeli bolest mogu lagano doći do svoje zelene putovnice, odnosno COVID putovnice. COVID potvrda je besplatna, važeća u svim državama EU, vjerodostojna te dostupna na engleskom i hrvatskom jeziku.

Kako izvaditi COVID putovnicu

1. Zatraži potvrdu na www.eudigitalnapotvrda.hr

Otvorena web stranica www.eudigitalnacovidpotvrda.hr na kojoj će se zatražiti COVID potvrda

Na svojem računalu ili mobilnom uređaju posjeti stranicu www.eudigitalnapotvrda.hr. Nakon što si otvorio web stranicu pritisni zatraži potvrdu.

2. Prijavi se na portal e-građani

Na portalu eGrađani prikazan prikaz raznih načina prijave u sustav

Pritiskom na zatraži potvrdu otvori će se portal e-građani. Ssada odaberi jedna od načina prijave s kojim se želiš prijaviti u eGrađane. Najjednostavniji način je putem e-bankarstva, putem fina obrasca ili putem HZZO-a.

3. Zatraži potvrdu

Na stranici sustava za izdavanje EU digitalnih COVID putovnica crvena strelica pokazuje na Zatraži potvrdu

Nakon što si se prijavio na svoj e-građani sustav, otvorio se središnji sustav za izdavanje EU digitalne COVID potvrde. Sada je još jednom potrebno pritisnuti zeleni gumb, zatraži potvrdu.

4. Novi zahtjev

Novi zahtjev za izdavanje EU digitalne COVID potvrde

Pritiskom na gumb zatraži potvrdu, otvorio se novi zahtjev, ispod kojeg je upisan tvoj OIB. Odaberi koju vrstu potvrdu želiš dobiti, da li Potvrdu o cijepljenju, Potvrdu o preboljenju ili Potvrdu o testiranju.

5. Upiši email adresu

U postupku dobivanja digitalne EU COVID potvrde crvena strelica pokazuje na Pošalji zahtjev

Sada upiši svoju email adresu i zatim Pošalji zahtjev. Pritiskom na pošalji zahtjev, kreirao si svoju EU COVID potvrdu koja će biti isporučena na tvoju email adresu. Pod rubrikom moji zahtjevi možeš vidjeti sve tvoje zahtjeve, te ih je tamo moguće preuzeti, ispisati ili ponovno poslati na email.

 

 

Članak je zastario ili je nešto u članku potrebno ažurirati? Slobodno nam javi, a mi ćemo članak čim prije ažurirati.

Pošalji nam savjet
Savjeti i komentari

Imaš savjet ili želiš nešto reći?
Piši nam!

Povezani članci

Vrati se na vrh
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima.