Kako izbrisati Facebook?

facebook logo s crvenim krugom i crtom

U ovom članku ćemo proći kako izbrisati (ugasiti) i kako deaktivirati svoj Facebook račun. Brisanje je trajno, a deaktiviranje traje do sljedeće prijave na Facebook.

Na aplikaciji i na računalu su malo drugačije stvari posložene, ali ćemo opisati postupke i za stranicu i za aplikaciju.

1. Prijavi se na Facebook

prijava na Facebook

Prvo, otiđi na stranicu Facebook.com ili upali aplikaciju na mobitelu (malo “f” u plavom kvadratu). Unesi svoju email adresu i lozinku te se prijavi.

Na sljedećem linku možeš naučiti točno kako se prijaviti na Facebook.

2. Klikni na profilnu

profilna slika na facebooku

Klikni na svoju profilnu sliku u gornjem desnom kutu. Ako si na mobitelu moraš prvo kliknuti na tri crtice (“≡”) u gornjem desnom kutu.

3. Klikni na Postavke i sigurnost

naslovna stranica Facebooka sa crvenom strelicom

Sljedeće, klikni na Postavke i privatnost ili Settings & privacy ako ti je stranica na engleskom jeziku.

Na mobilnoj aplikaciji su na dnu stranice nakon što klikneš na tri crtice.

4. Klikni na Postavke

Facebook naslovna stranica

Sada samo klikni na Postavke ili Settings, ako ti je stranica na engleskom jeziku. Na mobitelu i računalu s prva stavka po redu.

5. Nađi Access and control ili Privatnost

Oviseći o tome nalaziš li se na mobitelu ili računalu, morat ćeš naći drukčije opcije.

Na računalu nađi Privacy (ili na hrvatskom Privatnost) što je prva opcija u postavkama ispod imena i prezimena. Nakon toga moraš naći Your Facebook information

Na mobitelu moraš maći Access and control što se nalazi u odjeljku Korisnički račun.

6. Klikni na Deaktivacija i Brisanje

stranica postavki na Facebooku

Sada moraš kliknuti na opciju Deaktivacija i brisanje na dnu stranice (ili Deactivation and deletion na engleskom).

7. Odaberi privremeno ili trajno brisanje

biranje brisanja računa

Sada moraš odabrati Deactivate account ili Delete account (na hrvatskom Deaktiviraj račun ili Izbriši račun).

Deaktiviranje računa je u svojoj prirodi privremeno i spriječit će ikoga da te nađe na društvenoj mreži te sakriti sav tvoj sadržaj. Čim se opet ulogiraš, sve će se vratiti na staro. I dalje ćeš moći koristiti Messenger ako želiš.

Brisanje računa će nakon 30 dana u potpunosti izbrisati cijeli račun, sve slike, sve poruke i ostale podatke.

8. Klikni Nastavi na brisanje računa

Ako stvarno želiš obrisati račun, klikni na Continue to account deletion (ili na hrvatskom Nastavi na brisanje računa).

Ako imaš neke Facebook stranice, naglasit će ti da se brišu i te Facebook stranice na sljedećem koraku nakon što klikneš Continue (ili Nastavi na hrvatskom).

9. Klikni Delete account

stranica za brisanje Facebooka

Klikni Delete account ili Izbriši račun na hrvatskom jeziku.

Ako želiš skinuti svoje podatke, dat će ti mogućnost da skineš sve svoje medije na Download info (ili Skini podatke) ili da ih preneseš na neki servis s Transfer info.

10. Upiši lozinku

Sad će te pitati tvoju lozinku. Upiši ju i pritisni Continue ili Nastavi. Ako imaš neke Facebook stranice podsjetit će te da se brišu i stranice.

Čim pritisneš Continue, tvoj korisnički račun će se izbrisati. Imaš 30 dana da se predomisliš, nakon toga se “trajno”(Facebook uvijek zadrži podatke) briše.

Članak je zastario ili je nešto u članku potrebno ažurirati? Slobodno nam javi, a mi ćemo članak čim prije ažurirati.

Pošalji nam savjet
Savjeti i komentari

Imaš savjet ili želiš nešto reći?
Piši nam!

Povezani članci

Vrati se na vrh
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima.