Kako instalirati Viber na Android uređaje?

Instalacija Vibera na Android uređajeocijenjeno 4.33 (3)

Viber je, zajedno s Whatsappom i Telegramom jedna od najpopularnijih besplatnih aplikacija za čavrljanje, dopisivanje i razmjenu fotografija i videa koju je lako instalirati na mobitel. Razlike između ove tri aplikacije zanemarive su i većina ljudi najčešće ima instaliran i Whatsapp i Viber, a mlađe generacije sve više koriste i Telegram. Ovako ćeš instalirati Viber na uređaje koji koriste Android operacijski sustav nebitno radi li se o mobitelu ili tabletu.

Kako instalirati Viber na Android uređaje

1. Otvori Google Play Store

Početni zaslon Android uređaja s označenom Google Play trgovinom

Za početak otvori aplikaciju Play Store. Google Play Store aplikacija je mjsto gdje je moguće preuzeti sve druge aplikacije. To je aplikacija koja se ne može izbrisati s Android mobitela i tableta i najčešće se nalazi na početnom ekranu ako ju nisi sam premjestio.

2. U tražilicu upiši 'Viber'

Google Play Store nakon što se u tražilicu upiše 'Viber'

Nakon što otvoriš Play Store, tražilica će se pojaviti na vrhu ekrana. U nju upiši ‘Viber‘ i pretraži.

3. Instaliraj Viber

Instalacija aplikacije Viber

Ako upišeš ‘Viber’ u tražilicu, vrlo vjerojatno će ti se automatski otvoriti najpretraživaniji rezultat pretraga, a to je Viber aplikacija. Ako ti se ne otvori automatski, već ti se otvore rezultati pretraga, pritisni na prvi rezultat. Nakon što dođeš na stranicu Vibera u Play Storeu, vidjet ćeš veliki zeleni gumb na kojem piše ‘Instaliraj‘. Pritisni taj gumb.

4. Pokreni Viber

Pokretanje aplikacije Viber nakon instalacije

Pritiskom na tipku ‘Instaliraj‘ započet ćeš proces preuzimanja i instalacije Vibera koji traje između jedne i dvije minute ovisno o brzini interneta koji koristiš.

Nakon završetka preuzimanja, započet će instaliranje Vibera koje će se nastaviti automatski nakon što se aplikacija preuzme.

Kada se proces preuzimanja i instalacije završi, na ekranu će se pojaviti zeleni gumb na kojem piše ‘Otvori‘. Pritisni taj gumb i počni koristiti Viber.

Vrlo je slična i instalacija Vibera na iPhone i ostale uređaje koji koriste iOS operacijski sustav. Ako si već instalirao Viber na svoj mobitel i tablet i želiš instalirati i Whatsapp, ovisno koji uređaj koristiš saznaj kako instalirati Whatsapp na Android uređaje ili prati upute kako instalirati Whatsapp na iOs uređaje.

Članak je zastario ili je nešto u članku potrebno ažurirati? Slobodno nam javi, a mi ćemo članak čim prije ažurirati.

Pošalji nam savjet
Savjeti i komentari

Imaš savjet ili želiš nešto reći?
Piši nam!

Povezani članci

Vrati se na vrh