Kako instalirati Whatsapp na Android uređaje?

Instaliranje Whatsappa na Android uređaje

Whatsapp je besplatna aplikacija koju se lako i brzo može instalirati na mobitel i zajedno s Viberom i Telegramom jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje, slanje slika i videa, slanje glasovnih poruka i besplatno razgovaranje putem interneta. Osim putem mobitela, na Whatsapp se možeš povezati i putem računala, no Whatsapp se najčešće koristi na mobitelima. Ako imaš mobitel koji koristi Android operacijski sustav, ovako ćeš instalirati Whatsapp na svoj Android mobitel ili tablet.

Kako instalirati Whatsapp na Android uređaje

1. Otvori Google Play Store

Početni zaslon Android mobilnog uređaja s označenom Google Play trgovinom

Na svojem mobitelu pronađi aplikaciju Play Store i otvori je. Aplikacija Play Store ne može se obrisati s Android uređaja i nalazi se na svakom uređaju s operacijskim sustavom Android bez iznimke.

2. U tražilicu upiši 'Whatsapp'

Google Play Store nakon što se u tražilicu upiše 'Whatsapp'

Nakon što otvoriš Play Store, u tražilicu na vrhu napiši ‘Whatsapp‘.

3. Instaliraj Whatsapp

Instaliranje Whatsappa na Android mobilni uređaj

Ako upišeš ‘Whatsapp’, tražilica bi ti sama trebala otvoriti traženu aplikaciju. Ako to ne učini, pritisni prvi izbor među rezultatima pretrage, točnije Whatsapp Messanger. Nakon što otvoriš aplikaciju na Play Storeu ili ti se sama otvori, vidjet ćeš dugački zeleni gumb na kojem piše ‘Instaliraj‘. Stisni ga i proces preuzimanja i instalacije će započeti.

4. Počni koristiti Whatsapp

Pokretanje aplikacije Whatsapp

Preuzimanje i instalacija odvijaju se automatski, a ti samo trebaš pričekati minutu ili dvije da se proces završi. Nakon toga, na istom ekranu nastat će novi gumb – ‘Otvori‘. Pritisni ga i aplikacija će se otvoriti, a ti ćeš ju moći početi koristiti.

Ako više preferiraš neku drugu aplikaciju za dopisivanje, na Android uređaje možeš instalirati i Viber ili pak saznaj kako instalirati Telegram na Android uređaje.

Članak je zastario ili je nešto u članku potrebno ažurirati? Slobodno nam javi, a mi ćemo članak čim prije ažurirati.

Pošalji nam savjet
Savjeti i komentari

Imaš savjet ili želiš nešto reći?
Piši nam!

Povezani članci

Vrati se na vrh
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima.