Kako otkriti skriveni broj?

Pozivatelj s nepoznatog broja će biti otkrivenocijenjeno 4.67 (3)

Jedna od gorih stvari koji nam je donijela tehnologija i moderna telekomunikacija jest mogućnost zvanja sa skrivenog broja.

Takvi pozivi mogu biti u značajnoj mjeri naporni i dosadno, odlučili se javiti na njih ili ne.

Svoj broj mobitela ne daj olako nepoznatim osobama kako bi smanjio mogućnost da će te netko nazivati sa skrivenog broja mobitela, a ono što možeš napraviti kako bi otkrio ili otklonio takve pozivi je sljedeće.

Nažalost, postoji vrlo malo toga što možeš napraviti da otkriješ tko te točno zvao.

Sa skrivenog broja će te zvati većinom samo prevaranti ili netko sa čudnim smislom za humor. Policija ili ikakva službena osoba te nikada neće zvati preko skrivenog broja. 

Zato je dobro samo ignorirati i blokirati sve skrivene brojeve jer te preko skrivenog broja nikada neće zvati ozbiljna poduzeća, pojedinci ili državne uprave.

1. Prijavi pozive policiji

policijska svjetla u mračnoj ulici.jpeg

Iako u nekim dijelovima svijeta postoje načini na koji je moguće otkriti koji je broj zadnji zvao na tvoj mobitel u Hrvatskoj još uvijek ne možeš učinit mnogo.

Ako te skriveni broj maltretira i konstantno zove, ono što trebaš napraviti jest podnijeti prijavu svojem telekomunikacijskom poslužitelju ili direktno policiji.

2. Blokiraj neželjene brojeve

osoba podešava mobitel

Drugo što možeš napraviti je da u postavkama svojeg mobitela uključiš postavku blokiranja neželjenih brojeva koji će skrivene brojeve i sve ostale koje prepozna kao neželjene u startu blokirati.

3. Označi da je poziv SPAM

osoba odgovara na poziv

Također, na nekim pametnim telefonima kada primiš jedan ovakav poziv mobitel će ti javiti da je broj potencijalni spam poziv.

Ako je poziv uistinu spam možeš ga prijaviti pritiskom na gumb na ekranu i taj broj te više neće gnjaviti.

Članak je zastario ili je nešto u članku potrebno ažurirati? Slobodno nam javi, a mi ćemo članak čim prije ažurirati.

Pošalji nam savjet
Savjeti i komentari

Imaš savjet ili želiš nešto reći?
Piši nam!

Povezani članci

Vrati se na vrh
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima.