Kako očistiti kuhalo za vodu limunskom kiselinom?
Čišćenje kuhala za vodu od kamenca važno je jer je voda u Hrvatskoj, uglavnom, tvrda zbog čega se kamenca relativno često skuplja u kuhalu za vodu. Srećom, očistiti kamenac iz kuhala za vodu vrlo je jednostavan i brz postupak, a za čišćenje kuhala se koristi ocat ili limunska kiselina. Evo kako očistiti kuhalo za vodu limunskom kiselinom.
1. Iscjedi limun
Iscjedi jedan limun.
Za ovaj postupak bit će ti potreban jedan limun.
Više od ovoga nije potrebno.
2. U litru vode dodaj ocjeđeni limun
U kuhalo za vodu ulij litru vode i dodaj ocijeđeni sok limuna, odnosno limunsku kiselinu.
3. Ostavi stajati mješavinu najmanje pola sata
Ostavi pomiješanu vodu s limunskom kiselinom da djeluje najmanje pola sata.
Limunska kiselina prirodno je sredstvo za čišćenje, a prirodnim sredstvima u pravilu je potrebno duže vremena da počnu djelovati.
Unatoč tomu, učinit će jednako dobar posao u ubijanju bakterija i čišćenju kamenca iz kuhala za vodu.
4. Zavrij mješavinu vode i limunske kiseline
Nakon što je mješavina odstajala pola sata, uključi kuhalo i pusti da mješavina limunske kiseline i vode zavrije.
Kipuću vodu izlij iz kuhala.
5. Isperi kuhalo hladnom vodom
Kuhalo isperi kako se ne bi zadržao miris i okus limuna.
Prateći ove korake začas ćeš imati čisto kuhalo za vodu bez kamenca. A ako želiš još brži način za rješavanje kamenca iz kuhala za vodu pokušaj očistiti kuhalo za vodu alkoholnim octom.
Savjeti i komentari