Kako ukrasiti dom za Božić?

Mladi bračni par uživa na kauču u svom stanu koji je ukrašen za Božić

Napokon je stigao kraj godine i blagdasnko razdoblje. Želiš da tvoj božićnih duh i uzbuđenje prijeđe i na ostale ukućane, prijatelje i sve one koji će doći u tvoj dom. Ukrasi svoj dom lampicama i ostalim ukrasima te svoju Božićnu večeru učini savršenom. Uz naše upute uredit ćeš dom o kojem će se još dugo pričati, a božićni ugođajem zarazit ćeš sve.

Ovdje možeš naći odlične ukrase za svoj dom.

Kako ukrasiti dom za Božić

1. Ukrasi bor

Žena ukrašava bor kojim će završiti ukrašavanje doma za Božić

Centralni dio Božića ali i blagdana zasigurno je božićno drvce. Ukrasi ga svim mogućim ukrasim tako da bude bogato i svjetlucavo ali ipak pazi da ne pretjeraš.

Ako se bojiš da ne pretjeraš sa šarenilom koristi dvije boje kuglica kao osnovu, a ostalo rasporedi prema boji i položaju kuglica.

Ovdje možeš naći odlične ukrase za svoj dom.

2. Koristi lampice

Lapmice stvaraju božićni ugođaj prilikom ukrašavanja doma za Božić

Koristi se lampicama u ukrašavanju svog doma za Božić. Božićni duh najlakše se budi lampicama, stoga ih osim na boru koristi i na drugim mjestima u stanu, kao na primjer na stepenicama, na šanku i na ormarima ili na drugim komadima namještaja. Ne možeš pogriješiti već je važno da pokažeš svoju kreativnost, a jedino pravilo je da se vodiš svojim osjećajem.

3. Koristi girlande

Girlande koje se koriste u ukrašavanju doma za Božić prilikom stvaranja Božićnog ugođaja

Umjetne plastične zelene trake koje podsjećaju na bor nazivaju se girlande. Neka ti one budu najbolji saveznik u uređivanju doma za Božić te ih obavezno koristi u kombinaciji s lampicama. Da ugođaj bude potpun svoje girlande dodatno ukrasi kuglicama ili mašnama kao na slici. Također ih možeš koristiti svugdje u kući ili stanu,  stoga mašti na volju.

4. Koristi božićne ukrase

Božićni ukrasi koriste se za uređenje doma za Božić i blagdane

Kako bi upotpunio božićni ugođaj koristi se manjim i većim božićnim ukrasima na mjestima gdje nisi postavio lampice ili girlande. Tako na primjer možeš iznad svog kamina ili na prozoru postaviti figurice orašara, djeda mraza, kućice i ostale božićne ukrase. Pritom pazi da ne pretjeraš i da u svemu postoji nekakav plan i red. Svoje ukrase možeš postaviti na više mjesta u kući, a sve ovisi o količinu ukrase koje imaš i o veličini stana ili kuće koju uređuješ.

5. Koristi snijeg u spreju

Lažni snijeg u spreju poprskan po boru za Božić kako bi se uredio dom za božićne blagdane

Jedna od noviteta u stvaranju božićnog ugođaja zasigurno je snijeg u spreju. Ne boji se koristiti ga na svojim prozorima, na svojim girlandama, pa čak i na svojem boru. Bijela boja, odnosno snijeg probuditi će nostalgiju tvojih gostiju te dodatno probuditi božićni ugođaj.

6. Ne zaboravi na miris

Mirisna svijeća s okusom cimeta će dodatno pomoći pri stvaranju božićnog ugođaja

Važan segment u uređenju kuće za Božić te stvaranju prave božićne atmosfere je miris. Prilikom uređenja kuće za blagdane razmišljaj i o mirisima koji bi trebali dodatno pojačati dojam Božića. Ako koristiš pravi bor onda ne moraš previše razmišljati o ovoj točci ali ako koristiš umjetni onda razmisli o nabavci barem jedne grane pravog bora koju možeš smjestit negdje u svoj dom i okititi. Osim što će lijepo izgledati poslužiti će i kao miris koji će se stvoriti dodatni božićni ugođaj. Također se koristi svijećama ili mirisima s mirisom drva, jabuke i cimeta kako bi mirisima probudio Božićni duh.

7. Uredi eksterijer

Božićni ukrasi na kući pomoći će pri stvaranju božićnog ugođaja

Ako živiš u kući onda se pobrini da i vanjski izgled kuće odgovara unutrašnjosti. Koristi se lampicama i raznim velikim figuricama kako bi stvorio dojam Božića i na otvorenom. Ako živiš u stanu možeš ukrasiti prozor s vanjske strane i na svoja ulazna vrata objesiti božićni vijenac ili neki drugi Božićni ukras.

8. Uredi božićni stol

Obitelj jede za prekrasno ukrašenim božićnim stolom

Na kraju svega pobrini se da prilikom blagdanske večere stol izgleda spektakularno. Možeš se koristiti božićnim salvetama, božićnim stolnjacima ali i sitnim božićnim ukrasima koji će dodatno razbuditi uspavani duh Boižića. Vjerujemo da će Božićni i novogodišnji ručak biti sjajan, a pritom ne zaboravi na onaj poseban pribor za jelo kojeg čuvaš za posebne prilike.

Ovo su samo neke od ideja kako urediti dom za Božić i nadamo se kako si u ovim kratkim crtama dobio inspiraciju za uređenje doma. Vjerujemo da ćeš svoj dom sjajno ukrasiti, stoga mašti na volju i kreni na posao.

Ovdje možeš naći odlične ukrase za svoj dom.

Članak je zastario ili je nešto u članku potrebno ažurirati? Slobodno nam javi, a mi ćemo članak čim prije ažurirati.

Pošalji nam savjet
Savjeti i komentari

Imaš savjet ili želiš nešto reći?
Piši nam!

Povezani članci

Vrati se na vrh